Odaberite

Toyota postavlja nove standarde sigurnosti kroz inovativne tehnologije

Toyota nastavlja postavljati nove standarde sigurnosti na cestama zahvaljujući svojim naprednim sigurnosnim sustavima koji se smatraju jednima od najboljih u autoindustiriji. Kroz integraciju najnovijih tehnologija poput Toyota Safety Sense sustava, automatskog kočenja u nuždi i asistenta za vožnju autocestom, Toyota prednjači u osiguravanju zaštite svih sudionika u prometu.

TOYOTA SAFETY SENSE: Sigurnost kao standard

Jedna od najznačajnijih inovacija u sigurnosnoj tehnologiji koju Toyota nudi je Toyota Safety Sense (TSS). Ovaj sveobuhvatni paket aktivnih sigurnosnih značajki dolazi standardno na većini Toyotinih modela, osiguravajući visoku razinu zaštite i asistencije tijekom vožnje. TSS uključuje niz naprednih sustava, uključujući:

Sustav za prepoznavanje pješaka i biciklista: Pomaže u izbjegavanju sudara prepoznavajući pješake i bicikliste, čak i u uvjetima smanjene vidljivosti.

Sustav za zadržavanje vozila u traci: Automatski prilagođava smjer vožnje kako bi vozilo ostalo unutar svoje trake, smanjujući rizik od nenamjernog napuštanja trake.

Automatska duga svjetla: Ovaj sustav prepoznaje nadolazeća vozila i prilagođava svjetla kako bi vozaču osigurao najbolju moguću vidljivost, a da pritom ne zasljepljuje druge vozače.

Automatsko kočenje u nuždi: Dodatna Razina Zaštite

Jedna od najznačajnijih funkcija koja mijenja standarde sigurnosti je automatsko kočenje u nuždi (AEB). Ova tehnologija koristi radare i kamere kako bi prepoznala opasnost od sudara s vozilima, pješacima ili biciklistima. Ako sustav procijeni da je sudar neizbježan, automatski aktivira kočnice kako bi smanjio brzinu vozila ili čak u potpunosti zaustavio vozilo, minimizirajući posljedice nesreće.

Asistent za vožnju autocestom: Sigurnost i Udobnost na Dugim Putovanjima

Toyota također uvodi asistenta za vožnju autocestom u svoje naprednije modele. Ovaj sustav koristi adaptivni tempomat i sustav za zadržavanje vozila u traci kako bi pružio poluautonomno iskustvo vožnje na autocesti. Sustav automatski prilagođava brzinu vozila prema prometnim uvjetima, održava sigurnu udaljenost od drugih vozila i pomaže vozaču ostati u svojoj traci, čime smanjuje umor i stres prilikom dugih putovanja.

Zašto je sigurnost uvijek aktualna tema?

U svijetu u kojem se broj vozila na cestama stalno povećava, sigurnost ostaje ključni prioritet za sve sudionike u prometu. Napredne sigurnosne tehnologije koje Toyota uvodi ne samo da pomažu u prevenciji nesreća, već i smanjuju ozbiljnost ozljeda kada se nesreće dogode. Ove inovacije mijenjaju način na koji percipiramo sigurnost u vožnji i postavljaju nove standarde koje drugi proizvođači automobila nastoje dostići.

Toyota sigurnosni sustavi se ističu zbog svoje sveobuhvatnosti, napredne tehnologije, pouzdanosti i fokusiranosti na prevenciju nesreća. Kombinacija dugogodišnjeg iskustva, stalnih inovacija i prilagodbe lokalnim potrebama osigurava da su Toyota vozila među najsigurnijima na cesti, pružajući vozačima i putnicima maksimalnu zaštitu u svakoj situaciji.