Odaberite

TOYOTA GAZOO Racing i MoneyGram Haas F1 Team

dogovorili tehničko partnerstvo za budućnost automobilske industrije
TOYOTA GAZOO Racing (TGR) i MoneyGram Haas F1 Team objavili su da su sklopili osnovni dogovor o tehničkom partnerstvu vezanom uz razvoj vozila MoneyGram Haas F1 Teama te zajedničke suradničke napore. Kroz ovo partnerstvo, obje strane teže doprinosu razvoju automobilske industrije stvaranjem okruženja u kojem će mladi japanski vozači, inženjeri i mehaničari stjecati iskustvo i napredovati u FIA Formula 1 Svjetskom prvenstvu (F1), koje predstavlja vrhunac motosporta.
TGR nastavlja natjecanja u motosportu kako bi usavršio tri ključna elementa proizvodnje automobila: ljude, tehnologiju i proizvod. U pristupu izradi automobila “fokusiranom na vozača,” kojeg snažno zagovara predsjednik Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda, poznat i kao Morizo, automobili se ponavljano razbijaju i popravljaju u natjecanjima motosporta, dok se povratne informacije profesionalnih vozača temeljito primjenjuju u razvoju serijskih vozila. U najnovijim naporima za jačanje ovog pristupa, sve je veća potreba za razvojem vozača, inženjera i mehaničara, učinkovitim korištenjem analize podataka i integracijom stečenih saznanja u proizvode kroz razvoj vozila.

Kroz tehničko partnerstvo objavljeno danas, TGR namjerava dodatno osnažiti ljudski potencijal te učiti od MoneyGram Haas F1 Teama kako koristiti njihov sustav za analizu podataka, jedan od ključnih faktora njihove snage u F1, s ciljem ubrzanja razvoja automobila inspiriranih motosportom.

 

Konkretno, sporazum predviđa sudjelovanje TGR-ovih vozača na obuci, inženjera i mehaničara u testnim vožnjama MoneyGram Haas F1 Teama. To će omogućiti vozačima da steknu iskustvo vožnje u F1, dok će inženjeri i mehaničari učiti kako analizirati velike količine podataka, poput podataka o vožnji, te učinkovito primjenjivati te podatke u razvoju unutar TGR-a. 

Također, sporazum uključuje sudjelovanje TGR-ovih inženjera i mehaničara u razvoju aerodinamike trkaćih automobila MoneyGram Haas F1 Teama kako bi se kroz dizajniranje i izradu dijelova od karbonskih vlakana u simuliranim ekstremnim uvjetima stvorili stručnjaci koji će biti aktivni na prvoj liniji vrhunskog motosporta te stečenu tehnologiju i znanje primijeniti na serijska vozila.

 

Sa zajedničkom željom da doprinesu motosportu i automobilskoj industriji kroz razvoj ljudskih resursa, TGR i MoneyGram Haas F1 Team nastavit će s inicijativama za jačanje svojih trkaćih timova.